High Speed Photo

Lekte lite med nya leksaker jag införskaffat denna veckan. En trigger för kamern samt en blixt. Triggern är en Mipos Smart som kan trigga antingen kameran, blixten eller båda. Den kan trigga på ljud, ljus, laser och även blixt. Perfekt om man vill fotografera åskoväder. Idag var det high speed photo som gällde.

Riggade upp i badrummet då det är vatten involverat 🙂
Som test använde jag en innebandyboll som jag släppte i en skål med vatten. Ljudet plockades upp av den externa triggern som i sin tur aktiverade blixten. Men för att det skall fungera så måste det vara helt mörkt i badrummet och kameran inställd på lång slutartid. Jag hade den på 5 sekunder, f14 på 50mm. För att frysa bilden och få en kort exponering så valde jag att sätta ner effekten på blixten till 1/4, diffuser hade jag också. Resultatet ser ni nedan. Nästa steg blir vattenballonger…

Utrustning: Canon EOS 700D, 24-70 f/2.8, Canon Speedlite 580ex II, Miops Smart. Inställning: 50mm, 5sek, f14, blixteffekt 1/4
Utrustning: Canon EOS 700D, Canon EF 24-70 f/2.8, Canon Speedlite 580ex II, Miops Smart.
Inställning: 50mm, 5sek, f14, blixteffekt 1/4