Gran Canaria

Midsommarveckan spenderades på Gran Canaria.
Kanonväder hela veckan, med 10 regndagar/år så är det nästan solgaranti på Playa del Inglés.
Sanddynor i Mas Palomas är otroligt häftigt, inga smådynor utan stora höga och en fantastisk vy.
Finns en del ödlor där också men sällan när man har kameran med sig.
Höga berg finns det också på Gran Canaria, högsta toppen är 1 949 meter över havet.

Under veckan där så blev det givetvis en massa bad i havet och poolen på hotellet. Men jag provade även på att dyka med tuber. Blev upphämtad på hotellet och sedan iväg till dykcenter för att prova ut lite utrustning. Sedan iväg till Playa del Amadores som ligger nån mil väster om Playa del Inglés. Fick se bläckfisk, barracudor, jättestim med sardiner samt lit andra olika fiskar. Ner på drygt 10 meter och det var inga problem alls. Hade dessutom en bra dykmästare med mig.

Det blev även en tur upp i bergen med en Landrover. Finns lite mer träd där än nere vid havsnivån. En hel del sötvattenssjöar samt dammar där de samlar upp regnvatten för bevattning av trädgårdar mm. Tallarna på Gran Canaria har längst barr i världen och de samlar upp fukten i molnen. En stor del av Gran Canarias dricksvatten kommer från fukten dessa träd drar till sig från molnen. De är så effektiva så står man under träden är det som att det regnar.