Supermåne och blodmåne under samma natt

Natten till den 28:e september kunde vi skåda supermåne och blodmåne. Supermånen för att det var nu som månen var närmast jorden och dessutom fullmåne. Månen skulle var 14% större och lysa starkare än vanligt. Blodmånen uppstod under månförmörkelsen som varade ca: 1.5 timma. Men redan 01:20 var jag och en kollega på plats ute på Saltholmen för att fota båda dessa fenomen. Vid 02:00 så skull månen vara som störst och strax efter 4 var det full förmörkelse. Fick inte så galet härliga bilder som jag hade fantiserat om. En månads väntan frös inne kan man säga, för det var kallt där ute. Tur att jag hade gott sällskap, annars hade jag nog inte stannat så länge. Som en liten extra bonus fick vi se flera stjärnfall.
Här finns iaf några bilder från nattens äventyr.

Fullmåne
Fullmåne
Förmörkelsen är näsan halvvägs
Förmörkelsen är näsan halvvägs
Blodmåne
Blodmåne
Blodmåne med lite stjärnor
Blodmåne med lite stjärnor