Brand i Haga

På en innergård i Haga, Skolgatan 36 så brann ett byggnad på en innergård ner idag. Byggt 1869, samma år som huset jag bor i. Man blir arg och vill bara ge någon en ordentlig örfil om det är slarv eller oaktsamhet som orsakat branden. Många hus i Haga är gamla träbyggnader får 1800-talet och det brinner rejält när branden får fäste i dessa. Haga är den första stadsdelen som byggdes utanför vallgravarna. Kulturhistoria av första klass.

För bara en vecka sedan brann det i ett förråd på innergården på andra sidan om min mig. Då var det något ”smart” person som ställt in en utegrill i ett förråd på innergården innan den slocknat och kallnat helt. Så jävla onödigt, jag hörde folk här på gatan som pratade om att det var just det som hänt här också. Men några andra talade om ungdomar som sett med tändvätska. Hoppas Polisen har mer koll än lösa rykten som cirkulerar på gatan. men någon som springer runt och tänder på här vill vi inte ha.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2779850-oersattlig-kulturbyggnad-slukades-av-lagorna

http://www.expressen.se/gt/kraftig-brand-harjar-i-centrala-goteborg/